Presentasjon Avlsrådet

Leder:
Christine Laurendz

Jeg heter Christine har drevet med islandshest og hund i mange år, fikk min første hund i 1978.
Driver i dag med lydighet, blodspor, gjeting og kjører en del kickbicke med hundene.

Hverdagen i dag består av hund og sau da vi driver et bruk med sauer.
Jeg så aussien første gang i 2005 fikk veldig sansen for rasen, fikk min første aussie i 2008.

Har tatt oppdretterskolen på NKK og er veldig interessert i genetikk og avl.

Medlem/Valpeformidler:
Tine Hallre

Mitt navn er Tine Hallre, jeg er 30 år og bor i Skien. Jeg har mye energi, mye å gjøre, og ikke nok tid til å gjøre det! Driver med mange forskjellige hundesporter med min partner in crime, Spinnrockens Rain of Fire «Bajas» (7). Hovedsporten er agility, men vi konkurrerer også i lydighet, utstilling, rallylydighet, og skal debutere i bruks straks. Han kan også mye freestyle. Det er moro å prøve litt av alt!

Jack of all trades, master of none, certainly better than a master of one.

Hund har alltid vært en del av livet, fra jeg gikk turer med alle naboenes hunder i tidlig oppvekst til jeg endelig fikk min egen. Hadde en Cavalier King Charles i familien da jeg var barn, og hadde min egen border collie i tenårene. I studietiden var jeg uten hund, og det var et stort savn. Kun noen dager etter endt studie hentet jeg hjem lille Bajas, som har vært med meg overalt siden. Hentet hjem border collien Haley fra utlandet for noen år siden med planer om avl, og alt gikk etter planen heldigvis. I sommer hadde jeg mitt første kull (www.pristinebc.no), og jeg har beholdt en av valpene, Pristine Astral Flare «Zoe» (7 mnd).

Tidligere sekretær i ASKN, nå medlem av avlsrådet. Jeg brenner for helse og genetikk, og har deltatt på Oppdretterskolen til NKK. Begynte tidlig å studere genetikk relatert til hester og hesteavl, men hesteinteressen har jeg lagt fra meg til fordel for hund. Ble helt hekta på hund da jeg fikk Bajas! Aussien er en fantastisk rase, som jeg ønsker å være med på å fremme og forbedre. Bidrar regelmessig til å oppdatere Anadune Border Collie Database med resultater. En slik database håper jeg vi kan utvikle for aussien også, for å hjelpe oppdrettere og gi dem et uvurderlig grunnlagsmateriale i sitt avlsarbeid.

Håper vi ses rundt omkring på konkurranser! Jeg slår gjerne av en prat, og gleder meg til å heie på dere alle sammen.

Med vennlig hilsen,
Tine Hallre, Bajas & Zoe.

Medlem:
Malin Abrahamsen

Malin heter jeg, fra Sandefjord og er 22 år gammel. Hatt en brennende interesse for rasen vår helt siden jeg så den for første gang i 2007. Deretter holdt jeg kontakt med norske oppdrettere i noen år før jeg bestemte meg for min første Aussie gutt, Jessie (Chiljas Queer The Pitch) som kommer fra Nina Holm, kennel Chilja i Larvik.

Deretter ble interessen stor for nye linjer i utlandet, og da kom min første tispe fra Russland og deretter hannhund nummer to fra Tsjekkia.

Har alltid hatt en stor interesse for rasen vår, spesielt med tanke på helse, linjer, bruk og gemytt. Ønsket om å være oppdretter av denne fantastiske rasen har jeg hatt i flere år, og gleder meg til å komme igang med eget oppdrett i fremtiden. Har møtt mange fantastiske og kunnskapsrike mennesker i miljøet vårt, og gleder meg til flere år med dere.
Malin Abrahamsen