Presentasjon av Avlsrådet

Leder: Malin Abrahamsen

Malin Abrahamsen (23 år) og bor i Kristiansand. Etter mange år med venting fikk jeg endelig min første Aussie gutt, Jessie i 2014. Siden den gang har tiden gått fort og familien har økt fra å ha èn til seks medlemmer fra forskjellige linjer og land. Jeg har en brennende lidenskap for rasen og har stor interesse for helse og genetikk. Dette året har jeg også fått æren av å være Leder i Aussie-klubben sitt Avlsråd. Denne sommeren blir ekstra spennende da venter vi vårt første barn og valpekull. Det kan garanteres at sommeren her på Sørlandet blir fullbooket og livlig! I fremtiden håper vi å komme enda sterke tilbake i utstillingsringen, samtidig som vi skal prøve oss på nye utfordringer som rally-lydighet, agility og spor.
Malin Abrahamsen

 

Medlem: Karianne Langaas

Karianne heter jeg og bor på Stabekk med mine 2 aussier, Jippi og Hærli. Jeg trener lydighet og rally lydighet med begge to, og på utstillinger med Hærli. Hunder har alltid vært min store interesse, jeg var hun som gikk tur med nabolagets hunder som barn/tenåring. Min første egne hund kjøpte jeg i 1996, en stor Schæfer hanne! I 2012 kunne drømmen om en aussie bli virkelighet, da hadde jeg drømt om å eie en siden 1998. Lykken var stor Dreamcatcher’s Evening Stars aka Jippi som hun bare måtte hete ble min!

32399235_10156024175395399_4636415095792992256_n (1)

 

Medlem: Therese Nilsson

Therese Nilsson heter jag, bor i Nannestad med sheltien Dusty och aussien Scott. Jag och Scott konkurrerer i lydighet och rallylydighet samt tränar inför start i NBF spor. Vi åker dessutom gärna på ett par utställningar varje år.

Hundintresset har alltid funnits inom familjen, men det var inom hästmiljöet jag spenderade det mesta av min barndom och tidiga tonår. Vi hade tätt samarbete med ett welshstuteri och under många år red jag in, utbildade och tävlade en rad olika ponnys.

Första gången jag mötte en aussie var -03, jag blev genast förälskad i den vackra hunden med den härliga attityden och efter att ha läst allt jag kom över om rasen visste jag att jag någon gång själv ville ha en.

2008 flyttade jag till Norge och 2012 fick jag så äntligen möjlighet att skaffa min första egna hund, den gången blev det en sheltie men drömmen om aussien fanns kvar och 2015 gick så äntligen drömmen i uppfyllelse.

Jag tycker att vi i rasklubben har sunda värderingar i våra avlsretningslinjer och jag hoppas att de uppfödare vi har inom klubben väljer att följa dessa efter bästa förmåga, så att vi på så sätt förvaltar aussien som den sunt konstruerade bruksras den faktiskt är.

30739988_10155580975671247_2228862652510109696_n

 

Vara: Lene Rønningen

Lene Rønningen 34 år bosatt i Eiker-bygdene i Buskerud. Her bor jeg i vårt selv-bygget hus med mann, 2 egne barn 12 og 5 år og et bonusbarn på 15. I hagen spaserer det dverghøner og i tillegg er jeg heldig eier av to aussie-pelser. Kiter er min første aussie, blue merle og han har jammen meg rukket og bli 6 år alt. Ivi er min røde tricolor av en turbo, 2 år. De er begge importert fra Marge Perri i Estland. Vi trener lydighet og rallylydighet i hovedsak men vi har og vært innom både smeller og agility. Ellers er vi og se på utstillinger i sosialt samvær med andre hundemennesker. Ønsker å bevare aussien som en rase med hovedvekt på dens allsidighet. Sitter nå som vara i avlsrådet.