HVORDAN REGISTRERE HUNDEN SIN I ASCA?
Av: Hans-Kristian Halmrast

Nå som mange har fått øynene opp for at vi faktisk har gjetehunder, er det en del som har lurt på hvordan man får registrert hunden sin i Australian Shepherd Club of America (ASCA), slik at man kan konkurrere i ASCA programmet.

Foreløpig så er det ingen som kjører offentlige klasser i ASCA programmet her i Norge, det nærmeste er i Sverige. Der har det fått registrert en egen klubb SWEDASC, godkjent av ASCA. De kjører prøver i ASCA programmet fra våren til høsten og har både sau, ender og kyr.

I Norge så kan man fortsatt kun konkurrere i det NKK godkjente gjeterprogrammet som er skreddersydd for Border Collie. Man trenger IKKE være medlem av ASCA eller SWEDASC for å konkurrere, men man får da heller ingen titler til stamtavlen.

Medlemskap i ASCA koster 10$ for ett år og det koster 10$ å registrere en hund. Man trenger kun å melde seg inn for ett år for å registrere seg i systemet. Altså for å registrere en hund koster det totalt 20$, to hunder 30$,osv.

Man fyller ut et skjema som ligger på: https://asca.org/Portals/0/trackapp.pdf som sendes per brev til ASCA i USA. Husk å legg ved kopi av stamtavle, hvis man ønsker dette registrert samtidig. Man får så papirer tilbake med ett registreringsnummer etter to-tre uker.

Lykke til med registreringen og gjetingen.

Kilder: www.swedasc.se og www.asca.org

ASCA har også konkurranser i agility, lydighet og rallylydighet.

Etnagjetingender Etnaagility2