Styret

Leder:  Ida Albertine Aas
leder@askn.no

Hei, jeg heter Ida Albertine Aas. 83-modell som holder til i Sandvika utenfor Hamar. Jeg jobber som rådgiver i NAV. Jeg ble først kjent med rasen gjennom en god venninne i 2006 og falt pladask. Dette var drømmehunden, men det skulle ta noen år med utenlandsstudier og jobb før forholdene lå til rette for å ENDELIG skaffe meg hund. I 2017 kom Jackson inn i livet mitt, og i 2020 kom Kenya. Med Jackson har jeg trent nosework og han har bestått LGT1, 2, og 3, og forsøkt oss på RL og spor. Med Kenya har det vært mye utstilling, men vi besto nylig bronsemerkeprøven og har startet i rally. Første rally stevne gikk så dårlig som det kunne gått, men da er det mye rom for forbedring 😊.

Jeg ønsker en aktiv raseklubb og er av oppfatningen om at dersom man ønsker at noe skal bli bedre må man bidra selv. Jeg ønsker å bidra til mer aktivitet i klubben, godt samhold blant medlemmene, arena for kompetanseheving og læring, og en rasekubbklubb med rom for alle aussie-eiere.

Nestleder: Kine Therese Bøe
nestleder@askn.no

Hei! Mitt navn er Kine Therese, 26 år og bosatt i Lillehammer. Jeg har alltid hatt en stor lidenskap for dyr, og har vokst opp med alt fra hamster til hest. Snublet over rasen på et agilitykurs, og ble umiddelbart forelsket. Drømmen var en allsidig følgesvenn som man kunne konkurrere i flere hundesporter med, men realiteten ble en helt annen da jeg fikk en over-gjennomsnittet nervøs frøken i hus. Etter nærmere tre år, utallige timer intens trening og x-antall hundetrenere som ga opp, så ble det bestemt at hun skulle få nyte pensjonisttilværelsen på en gård på Tretten. Nå er imidlertid drømmehunden, Kian, i hus, og sammen trener vi aktivt innen rally-, bruks- og lydighet, samt utstilling.

Satt som varamedlem det foregående året, hvor jeg ble litt bedre kjent med arbeidsoppgavene og miljøet. Fikk også muligheten til å arrangere brukshelg, samt forbedre hjemmesiden og blåse litt liv i ASKNs sosiale medier via webmaster-rollen. Mitt ønske og mål er å bidra til en mer aktiv raseklubb, hvor det er godt samhold og mangfold blant klubbens medlemmer, uavhengig av bosted, oppdretter eller bruksområde. Jeg ser frem til å lære mer, samt bli enda bedre kjent med klubbens medlemmer og miljøet, hvor vi alle har et felles engasjement og forkjærlighet for rasen. ❤️

Sekretær: Kristine Sverdrup
sekretaer@askn.no

Kristine, 92-modell og utdannet lektor ved NTNU. Nå jobber jeg til daglig som kontaktlærer på Averøy ungdomsskole i Møre og Romsdal. Jeg elsker å bruke fritiden på hund, og engasjerer meg i det meste jeg kommer over. Det ble derfor til at jeg tok på meg ledervervet i Averøy hundeklubb, og utdannet meg som instruktør trinn 1 gjennom NKK, samt som konkurranseleder i lydighet.

Jeg er imidlertid oppvokst med vorsteh og trodde jeg kom til å drive med fuglehunder hele livet, men da jeg tilfeldigvis møtte en aussie i livet, ble planene straks annerledes! Jeg fikk min første aussie i 2018, Nova, og sammen har vi utforsket en verden av hundesporter sammen. Nå konkurrerer vi i klasse 3 i rallylydighet, klasse 1 i agility og har som mål å ta LGT i nosework og debutere i LP innen kort tid. I tillegg begynte vi å trene bruks i 2022 og har som mål å stille til start der også! I tillegg har jeg ei ung frøken født i 2020, Vega, som jeg også trener med, og målet er å begynne å konkurrere mer aktivt i løpet av året nå som hun begynner å bli godt grunntrent. I tillegg til ulike hundesporter er jeg veldig glad i å ta med aussiene mine på tur. De går på ski, bærer kløv, svømmer, trekker kjetting og springer foran kickbiken. Denne allsidigheten er kanskje noe av det jeg liker best!

I styret håper jeg å kunne bidra med innspill, erfaringer, allsidighet og pågangsmot. For meg er det viktig at vi tar vare på den fine rasen vår, at raseklubben tilrettelegger for medlemmene sine og at vi har et variert tilbud.

 

Kasserer: Nina Borgen Bryhn
kasserer@askn.no

Styremedlem: Malin Bjørnsgård

Mitt navn er Malin, er 99-modell som bor på Dovre. Har aussien Artax som brukes/trenes litt innenfor de fleste grener, men har bestått RLI, RLII og bronsemerkeprøven per nå. Start i LP og blodspor blir neste mål.

Styremedlem: Lars Ove Andersen

Jeg heter Lars Ove Andersen og er 44 år. Jobber som selvstendig og i min kones firma, og i Østfoldmuseene. Har drevet med hund i over 15 år, og konkurrert innen bruks i flere år. Nå driver jeg et lite firma som fokuserer på spesialsøk. Har to aussier som jeg bruker aktivt der. Har ingen erfaring med utstilling, men kan bidra i styret med min erfaring med brukshund og det å bruke aussien til nettopp det. Startet med to Border Collier, men gikk for fire år siden over til aussie, og har ikke angret et sekund på det valget! Det er en fantastisk rase 😊