Avlsrådet består av 3 personer som forholder seg til regler/vedtekter som er satt/godkjent av Styret i ASKN.

Avlsrådet skal samle opplysninger om rasen og om den avl som tidligere har vært foretatt, og nyttiggjøre seg av dette i sitt videre arbeide. Dette gjør at avlsrådet idag sitter på en betydelig mengde informasjon. Denne kan alle medlemmer bruke. Ta kontakt med avlsrådet når du trenger hjelp.

Vurderer du å parre tispa di?
Har du funnet en hannhund du ønsker å bruke?
Ta kontakt med avlsrådet, så kan de sjekke opp om dette er en fin parring eller ikke.
Kanskje du får tips om andre hanner som passer bedre eller at det dessverre ligger sykdom bak tispa di, slik at du ikke burde avle. Dette er viktig informasjon som kan hjelpe deg bli en dyktig oppdretter.

Rådet skal bistå Australian Shepherd eiere med råd og veiledning i avls spørsmål. Det skal tas hensyn til tidligere erfaringer og resultater.

Klubbens valpeformidler er behjelpelig med salg av valper. Der hvor Avlsrådet ikke har sagt seg enig i parringen vil det bli opplyst om hvorfor. Valpene skal være øyenlyst før de blir 10 uker.

Opplysninger om aktuelle hunder vil så langt det lar seg gjøre bli oppbevart av Avlsrådet og informasjon om avlsdyr vil kunne hentes hos rådet.

Avlsrådet kan anbefale parringer etter visse kriterier som er vedtatt. Kriteriene for godkjenning av parring gjelder alle individene som skal brukes i avl.

Leder: Malin Abrahamsen

Malin Abrahamsen (23 år) og bor i Kristiansand. Etter mange år med venting fikk jeg endelig min første Aussie gutt, Jessie i 2014. Siden den gang har tiden gått fort og familien har økt fra å ha èn til seks medlemmer fra forskjellige linjer og land. Jeg har en brennende lidenskap for rasen og har stor interesse for helse og genetikk. Dette året har jeg også fått æren av å være Leder i Aussie-klubben sitt Avlsråd. Denne sommeren blir ekstra spennende da venter vi vårt første barn og valpekull. Det kan garanteres at sommeren her på Sørlandet blir fullbooket og livlig! I fremtiden håper vi å komme enda sterke tilbake i utstillingsringen, samtidig som vi skal prøve oss på nye utfordringer som rally-lydighet, agility og spor.
Malin Abrahamsen

Medlem: Karianne Langaas

Karianne heter jeg og bor på Stabekk med mine 2 aussier, Jippi og Hærli. Jeg trener lydighet og rally lydighet med begge to, og på utstillinger med Hærli. Hunder har alltid vært min store interesse, jeg var hun som gikk tur med nabolagets hunder som barn/tenåring. Min første egne hund kjøpte jeg i 1996, en stor Schæfer hanne! I 2012 kunne drømmen om en aussie bli virkelighet, da hadde jeg drømt om å eie en siden 1998. Lykken var stor Dreamcatcher’s Evening Stars aka Jippi som hun bare måtte hete ble min!

32399235_10156024175395399_4636415095792992256_n (1)

 

Medlem: Therese Nilsson

Therese Nilsson heter jag, bor i Nannestad med sheltien Dusty och aussien Scott. Jag och Scott konkurrerer i lydighet och rallylydighet samt tränar inför start i NBF spor. Vi åker dessutom gärna på ett par utställningar varje år.

Hundintresset har alltid funnits inom familjen, men det var inom hästmiljöet jag spenderade det mesta av min barndom och tidiga tonår. Vi hade tätt samarbete med ett welshstuteri och under många år red jag in, utbildade och tävlade en rad olika ponnys.

Första gången jag mötte en aussie var -03, jag blev genast förälskad i den vackra hunden med den härliga attityden och efter att ha läst allt jag kom över om rasen visste jag att jag någon gång själv ville ha en.

2008 flyttade jag till Norge och 2012 fick jag så äntligen möjlighet att skaffa min första egna hund, den gången blev det en sheltie men drömmen om aussien fanns kvar och 2015 gick så äntligen drömmen i uppfyllelse.

Jag tycker att vi i rasklubben har sunda värderingar i våra avlsretningslinjer och jag hoppas att de uppfödare vi har inom klubben väljer att följa dessa efter bästa förmåga, så att vi på så sätt förvaltar aussien som den sunt konstruerade bruksras den faktiskt är.

30739988_10155580975671247_2228862652510109696_n

Vara: Lene Rønningen

Lene Rønningen 34 år bosatt i Eiker-bygdene i Buskerud. Her bor jeg i vårt selv-bygget hus med mann, 2 egne barn 12 og 5 år og et bonusbarn på 15. I hagen spaserer det dverghøner og i tillegg er jeg heldig eier av to aussie-pelser. Kiter er min første aussie, blue merle og han har jammen meg rukket og bli 6 år alt. Ivi er min røde tricolor av en turbo, 2 år. De er begge importert fra Marge Perri i Estland. Vi trener lydighet og rallylydighet i hovedsak men vi har og vært innom både smeller og agility. Ellers er vi og se på utstillinger i sosialt samvær med andre hundemennesker. Ønsker å bevare aussien som en rase med hovedvekt på dens allsidighet. Sitter nå som vara i avlsrådet.